Andrej Abramović izabran za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske

Predsjednik Upravnog suda u Zagrebu i suradnik Centra za javno pravo Andrej Abramović izabran je za suca Ustavnog suda Republike Hrvatske. Desetero novih hrvatskih ustavnih sudaca izabrano je na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 3. lipnja/juna 2016. Ovim je okončana višegodišnja kriza koja je prijetila blokadom rada Ustavnog suda Republike Hrvatske. Problem je detaljno opisan u analizi Petra Bačića O izboru sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske. Sudac Abramović je bio jedan od dvoje kandidata izabranih s najvećim brojem glasova. Rezultate glasovanja možete vidjeti ovdje.

Kolega Abramović je saradnik FCJP i sudjelovao je u dvjema stručnim raspravama, posvećenim pravnim načelima u pravnoj teoriji i sudskom odlučivanju (Rijeka, listopad/oktobar 2014. - Općeprihvaćena načela kao kriterij za tumačenje pravne norme, te vjerskim obilježjima u sudovima u BiH (Sarajevo, travanj/april 2106. - Vjerska obilježja u sudovima, da ili ne?).

Fondacija Centar za javno pravo, uvjerena u uspješno obavljanje ustavnosudske dužnosti u predstojećem osmogodišnjem mandatu, ovim putem čestita sucu Abramoviću na izboru.

Go to top